logo

Actualitat Notícies

Admesa a tràmit la demanda contra Facebook

Ha sigut admesa a tràmit la demanda col·lectiva que OCU va presentar contra Facebook en defensa dels drets i interessos de tots els usuaris de la xarxa social.

El Jutjat del Mercantil núm. 5 de Madrid ha admés a tràmit la demanda col·lectiva que el mes d'octubre passat OCU va presentar contra Facebook. La demanda es presentava en defensa dels interessos dels usuaris espanyols de la xarxa social, per haver usat les seues dades sense coneixement ni consentiment exprés.

Per a OCU, entre altres normes s'ha incomplit la Llei de Protecció de Dades, perquè les dades dels usuaris espanyols de Facebook han sigut recopilats i usats sense el seu coneixement, ni sense que els usuaris hagen atorgat la seua conformitat expressa. En la demanda col·lectiva, des d'OCU demanem al jutjat:

  • Que es consideren nul·les certes clàusules dels termes i condicions de Facebook, per ser abusives o per la seua falta de transparència, i no s'usen en el futur.
  • Que es condemne a Facebook a cessar la seua conducta deslleial i li prohibisca que en el futur reitere aqueixa conducta.
  • Que es condemne a Facebook a rescabalar a cadascun dels usuaris espanyols de la xarxa social amb la quantitat de, almenys, 200 euros.

L'admissió a tràmit de la demanda és una bona notícia, i suposa un pas més en la defensa dels drets dels usuaris de Facebook.

Consulta la notícia original AQUI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías