logo

Actualitat Notícies

El 20% dels consumidors ja fa els seus pagaments a les botigues a través del mòbil
El 20% dels consumidors ja fa els seus pagaments a les botigues a través del mòbil

Un 22% dels consumidors ha utilitzat el seu mòbil per a pagar en els últims mesos, davant l'impuls de l'ús del ‘telèfon intel·ligent’ com a sistema de pagament per la pandèmia del Covid-19, segons l'estudi de AECOC Shopperview i 40dB per a Kineox i Biocryptology, ‘Nous mètodes de pagament en temps de ‘Covid-19’.

No obstant això, la targeta bancària continua sent el mètode més habitual, amb un 84% d'usuaris, mentre que el 72% dels consumidors ha recorregut a l'efectiu per a alguna de les seues últimes compres.

Segons l'informe, la meitat dels consumidors ha reduït l'ús de bitllets i monedes a l'hora de pagar, mentre que també un 50% ha incrementat l'ús de la targeta o del mòbil en els seus pagaments.

Així mateix, un 25% dels consumidors ja es mostra favorable al fet que l'administració legisle perquè s'elimine de manera progressiva l'ús de diners en efectiu, per un 56% que estaria en desacord amb aquesta idea i un 19% que es declara indecís.

D'aquesta manera, malgrat la creixent acceptació dels mètodes de pagament digitals, aquests continuen generant incertesa entre els usuaris en termes de seguretat. Segons l'informe, el 45% dels consumidors percep el pagament amb mòbil com el menys segur dels disponibles, per un 13% que recela de les targetes i tan sols un 6% que no confia en l'efectiu.

PAYPAL, LA MÉS UTILITZADA

Respecte als mètodes de pagament més utilitzats, el 66% s'ha servit de *PayPal per a pagar online en els últims mesos, per un 60% que ha pagat en una web en la qual estava registrat i un 49% que ha introduït les dades de la seua targeta en cada compra.

*PayPal és també el mètode de pagament online percebut com més còmode i fàcil d'utilitzar. Així ho consideren el 46,3% dels consumidors, per un 28,2% que prefereix registrar-se en els comerços dels quals són usuaris i un 8,5% que considera millor introduir les dades de la seua targeta en cada acte de consum online.

Així mateix, pel que fa a la percepció dels ciutadans sobre els nous mètodes de pagament que s'estan introduint en el mercat, el 56% dels consumidors coneix algun dels mètodes relacionats amb la biometria, com l'empremta dactilar, el reconeixement facial, l'escàner de retina o el reconeixement de veu.

A més, quasi la meitat estan familiaritzats amb l'escanejat de codis QR, mentre que quatre de cada deu coneixen el sistema de pagament amb contrasenya i sense targeta. Així i tot, tan sols tres de cada deu ha utilitzat en alguna ocasió algun d'aquests mètodes de pagament alternatius.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías