logo

Actualitat Notícies

Els tipus d'interés no pugen, de moment

El Banc Central Europeu ha anunciat que els tipus d'interés no pujaran almenys fins a dins d'un any. Aquesta política de tipus baixos es tradueix en noves caigudes de l'Euribor… Si tens hipoteca o demanaràs una, aquesta informació t'interessa.

El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit retardar una vegada més la pujada de tipus d'interés almenys fins a mitjan 2020. Aquesta és una nova pròrroga de la política de tipus baixos que aquest organisme va iniciar en 2015, provocant un descens dels tipus d'interés fins a nivells mai vistos.

En principi, el Banc Central Europeu planejava retirar els estímuls monetaris i començar a pujar els tipus d'interés a la fi de 2016, però des de llavors no han deixat de succeir-se els retards, perquè el creixement de l'economia de la zona euro està sent menor a l'esperat. Les incerteses en l'economia no acaben de resoldre's, i la situació política (el risc del *Brexit, la inestabilitat en alguns països europeus, les accentuades polítiques proteccionistes als Estats Units…) no ajuda a millorar les coses.

Euribor pels sòls…

El resultat és que l'Euribor, el principal índex de referència, continua caient: de fet, les últimes xifres de #Euribor cada vegada s'acosten més al mínim històric que va marcar en 2018 (-0,191%).

Però creixen les hipoteques a tipus fix
Amb l'actual situació, és previsible que els tipus d'interés de les hipoteques romanguen molt baixos almenys durant els pròxims dos anys. No obstant això, els bancs continuen recomanant als seus clients hipoteques a tipus fix per a “protegir-se de futures pujades de tipus”… unes pujades que, de moment, no han arribat ni arribaran en els pròxims mesos.

Les entitats utilitzen les previsions d'evolució de tipus que realitzen els seus departaments d'anàlisis, per a *estabecer els tipus d'interés fix (sempre oferiran un interés major que el que prevegen a llarg termini). Basta fixar-se en les actuals ofertes de préstecs a tipus fix per a comprovar que tampoc els bancs *preven pujades importants dels tipus d'interés a mitjà i llarg termini. Els tipus estan evolucionant segons aquestes previsions, amb el que els no pujaran tan ràpid com pretenen fer-te creure.

Consulte la informació original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías